12/09/2023 Medi Ambient

Els boscos de Palamós s’omplen d’art amb la 6ª edició del Festival Art & Gavarres

Els boscos de l’espai natural de Can Pere Tià i el camí de la Bell-lloc de Palamós acullen un total de quatre peces expositives d’artistes nacionals i internacionals. Les intervencions artístiques, situades en diferents punts del municipi, són a càrrec dels artistes Tània Font, alumnes de la Universitat Politècnica de Catalunya, Pilar Ors & Julio Borg i Mia Llauder. Les obres reflexionen sobre la sequera i es poden veure fins el 9 de novembre de manera totalment lliure i gratuïta.

L’espai natural de les Gavarres al terme municipal de Palamós va acollir aquest dissabte la presentació de la 6a edició el Festival Art & Gavarres, que organitza el Consorci de les Gavarres, i que té lloc a diferents ubicacions dels municipis de Palamós, Girona, Celrà, Cassà de la Selva i Llagostera.

El Festival Art & Gavarres relaciona la naturalesa amb l’expressió artística i parteix de la idea que l’art pot ser una eina de reflexió amb la capacitat de canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Es relaciona art i natura per a donar a conèixer aquest espai natural protegit i reivindicar-lo, enguany, a més, fent referència a la sequera.

En l’edició del festival hi participen tant artistes internacionals amb una trajectòria consolidada, com també artistes emergents, tots ells han creat les seves obres in situ amb materials naturals que s’integren perfectament amb el paisatge.

Les ubicacions del festival, a Palamós
El Festival Internacional d’Art i Paisatge a les Gavarres a Palamós es pot visitar en quatre ubicacions diferents, totes elles situades a l’entorn natural de Can Pere Tià i el camí de la Bell-lloc.

La primera de les obres és creació dels alumnes del Màster en Disseny Paramètric en Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya, es troba situada a la pineda de Can Pere Tià, i vol crear una instal·lació visionària i sostenible amb harmonia amb el medi natural.

El segon punt expositiu a Palamós és creació de l’artista local Tània Font i està situat al forn de rajoles del Mas Antoniet, seguint el camí de Bell-lloc. L’artista palamosina, a través de l’escultura de la figura humana, fa reflexionar sobre la sequera amb la seva proposta ‘On és l’aigua?’.

Seguint amunt el camí de la Bell-lloc, trobarem la tercera de les propostes del festival, creació de l’artista Mia Llauder, situada a la resclosa, a tocar del Mas Antoniet.

Per últim, la parella d’artistes Pilar Ors i Julio Borg presenten la seva obra a l’espai natural del Molí de la Bell-lloc amb el qual, a partir de la reutilització de materials diversos, donen pas a la reflexió en temes socials, mediambientals i de territori.

Les persones interessades a poder visitar les quatre exposicions del festival amb ubicació a Palamós, poden fer-ho fins el 9 de novembre de manera totalment lliure i gratuïta, o fins que la mateixa natura, amb el pas del temps les esborri.

Foto: el públic d’aquest dissabte contemplant l’obra de l’artista palamosina, Tània Font, a l’entorn del Mas Antoniet, a Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments